Mød en fagperson

Klik på din faggruppe og mød en dedikeret fagkollega, der arbejder med osteoporose i sin hverdag. Du kan læse en artikel og se en video om hver faggruppe.

Mød sygeplejersken

Pia Linde Valdau er sygeplejerske og arbejder til daglig med osteoporosepatienter på Holbæk Sygehus. Hun håber, at flere sygeplejersker på andre områder vil bidrage og have fokus på osteoporose i deres arbejde. Lær mere om forebyggelse og opsporing i videoen og artiklen.

Mød SOSU-assistenten

I Nordborg på Als arbejder SOSU-assistent Randi Frederiksen Møller målrettet med faldforebyggelse hos sine borgere. På den måde bidrager hun til, at færre falder og får brud som følge af osteoporose. Mød Randi i videoen eller læs mere om hendes arbejde i artiklen.

Mød fysioterapeuten

Leif Christiansen er fysioterapeut og klinikejer i Varde. Han ved, at forebyggelse og tidlig opsporing af osteoporose kan være afgørende for patienters livskvalitet. I videoen og artiklen fortæller han, hvorfor fysioterapeuter bør være særligt opmærksomme på sygdommen.

Mød ergoterapeuten

Lene Sten Holst er ergoterapeut i Kolding Kommune. Hun husker tydeligt et særligt møde med en ældre kvinde, der havde smerter som følge af et sammenfald i ryggen. I videoen og artiklen fortæller Lene, hvordan hun hjælper borgere med osteoporose

Mød farmaceuten / farmakonomen

Lene Just Jørgensen er apoteker og er hver dag opmærksom på risikofaktorerne for osteoporose, når hun møder sine kunder. Hun mener, at farmakonomer og farmaceuter kan hjælpe danskerne til et mere knoglesundt liv. Find ud af hvordan i videoen og artiklen, hvor Lene fortæller.

Mød den kliniske diætist

Kan osteoporosepatienter sammensætte deres kost på en måde, så de både bevarer glæden ved det gode måltid, og så de spiser knoglevenligt? Ja, mener klinisk diætist Camilla Frydenberg, der i videoen og artiklen fortæller, hvordan hun hjælper osteoporoseramte.